Noi suntem o echipă de profesioniști cu experiență în contabilitate, fiscalitate și resurse umane și oferim servicii de calitate pentru o bună gestionare a afacerii tale. Ne recomandă serviciile de calitate, integritatea și discreția cu care abordăm orice problemă a clientului și faptul că suntem la curent cu modificările legislative

© 2017 Copyright ACR Contafisc | Toate drepturile rezervate

 

Blog

ACR Contafisc / SRL-D  / 4 motive principale pentru care să iți înființezi un SRL și nu SRL-D
a

4 motive principale pentru care să iți înființezi un SRL și nu SRL-D

  1. SRL-D are în obiectul de activitate cel mult 5 grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţională în vigoare (CAEN Rev. 2) iar in cele 5 grupe de activitate nu pot fi incluse ca obiecte de activitate ale societăţii următoarele: intermedieri financiare şi asigurări, tranzacţii imobiliare, activităţi de jocuri de noroc şi pariuri, producţie sau comercializare de armament, muniţii, explozibili, tutun, alcool, substanţe aflate sub control naţional, plante, substanţe şi preparate stupefiante şi psihotrope, precum şi activităţile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat.

În actul constitutiv al unui SRL, pot să ai toate grupele de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţională în vigoare (CAEN Rev. 2). Atentie: activitățile care se vor practica trebuie autorizate.

  1. Plătești taxe de înmatriculare la Registrul Comerțului la momentul înființării, costuri care sunt puțin mai mici decât costurile de transformare a unui SRL-D în SRL (obligatoriu la data de 31 decembrie a anului în care se împlinesc 3 ani de la data înmatricularii SRL-D).
  2. Nu doresti să practici facilitătile pentru salariați, având în vedere că societatea va trebui să păstreze numarul salariaților (între 2 si 4 salariați) cel putin 3 ani.
  3. Nu vrei sa accesezi ‘’Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii debutanţi în afaceri’’.
Share
No Comments

Leave a Reply